ОСТАННІ НОВИНИ

Відеонаглядом і «тривожною кнопкою» обмундирують 22 навчальні заклади Львова

Соломія Головіна

|

Станом на сьогодні охоронну сигналізацію та відеоспостереження встановлено в 15 навчальних закладах. До кінця весни вони з’являться у ще 7 школах і садках. Плану Про це сьогодні, 13 березня, під час брифінгу повідомила начальник управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, протягом минулого року у СЗШ І-ІІ ст. «Джерельце», ЛНВК «Школа-садок І-ІІ ст. «Провесінь», ЛСШ І ступеня №4, Львівська лінгвістична гімназія, Львівська гімназія «Престиж», СЗШ №9, НВК «Школа І ст.-гімназія «Гроно», ДНЗ №163, ДНЗ №160, ДНЗ №180, ЛДК СЗШ №3, ЛЗШ І-ІІІ ступенів №43, СЗШ №91, ДНЗ № 167,  ЛЗШ і ступеня «Світанок» було встановлено внутрішні камери відеоспостереження, тривожну кнопку, охорону сигналізації.

«Це все виведено на пульт навчального закладу, в охоронні органи, після чого група реагування виїжджає на місце…Ми бачимо, що за цей час у ці навчальні заклади не було навіть намагань крадіжок. Коли працює нічний сторож, крадіжки відбуваються. В школах, де є така система безпеки, вже нема нічних сторожів, за рахунок цього економляться кошти», – пояснила посадовиця.

Як розповіла Зоряна Довганик, до кінця цього навчального року такими системами  безпеки будуть забезпечені ще 7 шкіл та садочків, зокрема, ДНЗ №12, ЛСЗШ №7, ЗШ «Дивосвіт», ЛСШ І-ІІІ ступенів №57 ім. Короля Данила, НВК «Школа-гімназія І-ІІІ ступенів блаженного Климентія та Андрея Шептицьких», ДНЗ № 134, ДНЗ № 153.

Вартість такої послуги становить 10 тис. грн. в місяць, вона оплачується з міського бюджету. Кількість камер, що встановлюється на один навчальний заклад складає від 8 до 16 штук.  Надавачі послуг охорони встановлюють сигналізаційні датчики руху, що під’єднуються до пультової охорони та забезпечують негайний виїзд нарядів охорони до навчального закладу у випадку спрацювання сигналізації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *