ОСТАННІ НОВИНИ

Роман Ілик: «Зняття мораторію покаже відсоток фальсифікату ліків у аптеках»

Соломія Головіна

|

Заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик про те, що змінить зняття мораторію на перевірки діяльності аптечних закладів:

«Проблема фальсифікації лікарських засобів загострилася в Україні, поки діяв мораторій. Через нього складно дізнатися про справжній обсяг підробок. Так, до прикладу, торік через дію мораторію Держлікслужба заборонила лише 12 серій 10 фальсифікованих препаратів. Але, незважаючи на це, МОЗ вважає, що підроблених ліків в Україні виробляють не так багато, як про це пишуть у ЗМІ. У 2010-2012 роках за різними даними це було не більше 2% від загального обсягу лікарських засобів, які реалізовуються в Україні. І цей показник корелюється із ситуацією в країнах Східної Європи.

Тепер, після зняття мораторію, є можливість зайти та перевірити наявність фальсифікату в кожному аптечному закладі, а особливо в тих, які реалізовують лікарські засоби без реєстрації касових операцій. Відтак матимемо змогу більш детально надати інформацію про відсоток фальсифікату серед загального обсягу реалізованих лікарських засобів».

Детальніше читайте у інтерв’ю Львівського порталу з Романом Іликом «За кулісами фармринку: чи дадуть фальсифікату по зубах».

Фото: romanilyk.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *