ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканця Львівщини відправили на 80 годин громадських робіт за несплату аліментів

Катерина Родак

|

Буський районний суд відправив на 80 годин громадських робіт чоловіка, що роками не виплачував аліменти своїм дітям.

 

Мешканця Буського району суд ще у 2009 році зобов’язав платити аліменти двом своїм дітям в розмірі 1/3 частини всіх видів його заробітку.

Натомість він впродовж 2009-2017 років не сплачував коштів на утримання доньки та сина , через що виникла заборгованість у розмірі 79594,73 гривень.

У вироку Буського суду зазначається, що  чоловік не реагував на  виклики та попередження державного виконавця про обов’язковість сплати аліментів і борги жодного разу не погашав.

Під час судового засідання чоловік визнав свою провину та пояснив, що протягом 2011-2017 років не працював, тому за цей період не міг платити аліменти. Водночас він не звертався у Центр зайнятості для пошуку роботи.

Відтак, суд вирішив визнати батька двох дітей винним в ухилянні від сплати аліментів, призначивши йому покарання у вигляді громадських робіт на 80 годин.

Нагадаємо, нещодавно у Львівській області створили 30 мобільних груп, які конфісковуватимуть майно у боржників аліментів. А 6 лютого увійшов в дію закон, який суттєво посилює відповідальність злісних неплатників аліментів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *