ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові змінять призначення землі з транспортної на «зелену», аби облаштувати сквер

Катерина Родак

|

У Львові в межах вулиць Соснової, Варшавської, Струмок та Масарика облаштують сквер.

 

Для цього функціональне призначення землі доведеться змінити з транспортних територій на озеленені території загального користування.

Як йдеться у проекті детального плану території, обмеженої вул. Варшавською, вул. П. Панча, вул. Т. Масарика, вул. Струмок, на цій території визначать і закріплять межі скверу, облаштують проїзд до нього.

Також детальний план території передбачає зміну функціонального призначення території бульвару з транспортних територій на озеленені території загального користування з пропозицією розпланування. Також біля скверу облаштують зону паркування з газонною решіткою на 25 машиномісць і дитячий майданчик.

Також ДПТ передбачає розгляд пропозиції збільшення ширини існуючого проїзду вздовж новобудов, що розташовані неподалік проектованого скверу.

Водночас нової житлової багатоповерхової забудови на території, на яку розробляється детальний план, а це більше 16 гектарів, не передбачається.

«Рішенням ДПТ нове багатоквартирне будівництво не передбачається, проте, в межах зони регулювання забудови, поширюється принцип можливості реконструкції та нового будівництва з обмеженим, частковим і активним перетворенням середовища, регулюється також благоустрій, озеленення та інші складові середовища», – йдеться у проекті детального плану.

Цей детальний план території зараз проходить громадське слухання. 19 березня о 18.00 год. у великій сесійній залі міськради Львова відбудеться зустріч із головним архітектором проекту.

Додамо, що на вул. Струмок-Масарика, 7 забудовник «Інтергалбуд» будує житловий комплекс «Струмок». Міська інспекція ДАБК зупиняла це будівництво через низку порушень, проте потім забудовник їх усунув і знову отримав дозвіл на ведення робіт. Місцеві мешканці водночас наполягали, що вести будівництво тут не можна, оскільки впритул до цієї території розташований дитячий садочок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *