ОСТАННІ НОВИНИ

У Львівській опері 8 березня відбудуться концерти, присвячені Івасюку

Дарина Смеречанська

|

У четвер, 8 березня, у Львівській опері о 17.00 та о 19.30 відбудуться два концерти присвячені Володимиру Івасюку. Про це Львівському порталу повідомили організатори заходу.

 

Інтерпретації відомих всім пісень представлятимуть: гурт “Курбаси”, Тарас Чубай, “Плач Єремії”, “Пікардійська Терція”, Брія Блессінг та гурт “Шоколад”.

Користуючись нагодою, організатори концерту поцікавились, що з цього приводу думає сестра Володимира Івасюка пані Галина.

“Всі по-різному виконують пісні Івасюка. Я погоджуюсь з інтерпретацією кожного, головне – щоб не спотворювали оригінал. Іноді сидиш і думаєш: “А що вони взагалі співають? Невже це Івасюк?”. Оригінально подав Івасюка Тарас Чубай. Нову хвилю популярності Володіним пісням приніс  проект  Тараса Чубая та гурту “Плач Єремії” – “Наш Івасюк”. Я чудово розумію – є зміна часу і зміна ритму. І  коли воно близьке до авторства, то все збережено, але набуває нового звучання. І це стосується не тільки музики, а й будь-якого твору. Це – як прочитання поезії: те, що було написано,  –  одне, те,  що подавали пізніше видавці, – вже трішки інше, а  те, що ми потім прочитали, – взагалі наше сприйняття. В усьому цьому – велике багатство мистецтва. Це – шалене надбання  культури нашого народу”, – зазначила сестра Володимира Івасюка пані Галина.

“…Нас вразило саме явище в творчості Івасюка. Як воно так сталося в ті часи, як таке явище взяло і знайшло місце, ще й в такому прояві? Круте обрамлення в костюмах, у відео, в драматургії в ті непрості часи – це так відважно! Ми захоплюємось! Цілий Союз брало за серце, стількох тисяч людей…Як? Як йому це вдалось? Така проста музика Івасюка – це як перше кохання: коли рве на частини, бо не знаєш – що це. Первинне, неохайне, неотесане, але таке велике і всеохопне! Ми  будемо співати кілька композицій, але головне – “Мальви”. Ми робимо зовсім нову програму. Все будемо робити по-новому!”, – гурт Курбаси, з інтерв’ю Lviv.UA Magazine.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *