ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко подарував олімпійцю Абраменку орден і квартиру

Олександр Косик

|

Президент Петро Порошенко зустрівся із чемпіоном зимових Олімпійських ігор з фристайлу Олександром Абраменком. Глава держави вручив спортсмену та головному тренеру збірної команди України з фристайлу Енверу Аблаєву високі державні нагороди – ордени «За заслуги» ІІІ ступеня. Окрім того, олімпієць отримав квартиру. Про це повідомляє прес-служба Порошенка, передає Львівський портал.

 

Атлети відзначені за досягнення високих спортивних результатів на ХХIII зимових Олімпійських іграх 2018 року у місті Пхьончхані (Південна Корея), виявлені самовідданість та волю до перемоги, утвердження міжнародного авторитету України.

«Найщиріші вітання. Це заслужена нагорода. Ви зробили більше, ніж багато хто для популяризації нашої держави і я вас вітаю з цією заслуженою перемогою», – сказав Петро Порошенко, вручаючи Олександру Абраменку відзнаку.

«Це ваше також величезне досягнення, величезна робота на всю нашу державу і я дуже радий за вас. Вся Україна, вся наша багатомільйонна нація бачила стрибок Олександра. Спасибі», – звернувся Президент до тренера спортсмена.

Олександр Абраменко розповів, що Міжнародний олімпійський комітет попросив надати одну з лиж, у яких він переміг на Олімпіаді, з автографом для музею у Лозані. «Я перебував у якомусь такому не зрозумілому відчутті. Це для мене був який сон. Але я дуже зрадів, що я зміг завоювати і принести Україні першу золоту медаль у нашому виді спорту», – сказав спортсмен.

Також Президент вручив спортсмену сертифікат на квартиру. За словами, Олександра власне житло для нього було другою мрією після перемоги на Олімпіаді, він пообіцяв запросити Главу держави на новосілля.

Фото: president.gov.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *