ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині створили 30 мобільних груп, які конфісковуватимуть майно у злісних неплатників аліментів

Вероніка Рой

|

У Львівській області створено 30 мобільних груп, які конфісковуватимуть майно у боржників аліментів. Про це сьогодні, 28 лютого, під час прес-конференції розповіла очільниця Головного територіального управління юстиції у Львівській області Іванна Смачило, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За її словами, цього тижня у Львові та області вже працювало чотири мобільні групи.

«У Львівській області почали працювати мобільні групи, які складаються з державних виконавців. Ці люди виїжджають на місце і у випадку, якщо у боржника є рухоме або нерухоме майно, вони його описують і так само подають на реалізацію для подальшого погашення заборгованості. На сьогоднішній день на Львівщині діє 30 мобільних груп», – зазначила вона.

Також очільниця Головного територіального управління юстиції у Львівській області додала, що мобільні групи виїжджають до боржників, щоб вони якнайшвидше сплатили заборгованість по аліментах.

«Мобільні групи виїжджають, якщо у реєстрі є дані про наявність транспортного засобу боржника, наявність нерухомого майна (земельної ділянки, будинку тощо). Також може відбуватися і опис нерухомого майна боржника, якщо є зареєстроване місце проживання. Хочу зазначити, що між описом до реалізацією майна проходить процедура оцінки майна. Саме тому у кожного боржника є ще шанс і можливість погасити заборгованість та залишити майно», – пояснила вона.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв, що державні виконавці на Львівщині взялися конфісковувати майно злісних неплатників аліментів. За минулий тиждень на Львівщині стягнули понад 270 тисяч гривень із боржників аліментів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *