ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська вчена розробила унікальну програму інформаційного асистента для туристів

Катерина Родак

|

Асистент кафедри інформаційних систем та мереж Інституту комп’ютерних наук та інформаційних технологій Львівської політехніки  Львівської політехніки Валерія Савчук отримала премію Президента України.

 

Як зазначили у прес-службі НУ «Львівська політехніка», це вже 10 раз науковці кафедри інформаційних систем та мереж  Львівської політехніки відзначені премією Президента України для молодих вчених. Вікторія Савчук Президент нагородив за роботу за роботу «Мобільні туристичні інформаційні технології з рекомендаційною безпековою компонентою». Цю роботу Вікторія Савчук написала разом з доктором технічних наук з Буковинського університету Ярославом Виклюком.

Автори розробили оригінальні методи мультимедійного екскурсійного супроводу туриста. Він забезпечує синхронізацію та відтворення персонально відібраної мультимедійної інформації відповідно до спланованого  маршруту. Молоді науковці також запропонували формування контенту екскурсії за відсутності попередньо-спланованого туристичного маршруту.

Розробили вони й архітектуру мобільної інформаційної туристичної системи «Мобільний інформаційний асистент туриста» (МІАТ), що відрізняється від наявних аналогів модулем аналізу індивідуальних особливостей користувача (тип характеру, вік, стать, освіта, персональні уподобання тощо). Це  дозволяє надавати туристові персоналізовану підтримку під час подорожі. Інформаційний асистент формує для користувача перелік безпечних туристичних напрямків на обраний період подорожі  та рекомендації щодо можливих небезпек.

Як наголошує професор кафедри соціальних комунікацій та інформаційної діяльності університету Павло Жежнич, це дослідження є особливо актуальним як з точки зору стрімкого розвитку туристичної галузі, так і завдяки орієнтованості на персоналізоване надання туристичних послуг. Тим більш, що розроблений метод є цілком  придатними для практичної реалізації та комерціалізації.

Відтак, 22 лютого президент України Петро Порошенко відзначив Вікторію Савчук та ще 23 молодих талановитих вчених.

У прес-службі вишу наголошують, що у 2018 році ще семеро професорів з цієї кафедри представлені Вченою радою університету на здобуття державних

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *