ОСТАННІ НОВИНИ

Дрогобич судитиметься із сусіднім селом через сміття

Катерина Родак

|

У міській раді Дрогобича заявили, що Броницька сільська рада вийшла за межі своїх повноважень, прийнявши на засіданні сесії рішення про заборону вивозу сміття з Дрогобича на сміттєзвалище. Про це  повідомив начальник відділу правового забезпечення міської ради Дрогобича Степан Кулиняк.

 

Посадовець зазначив, що наступні дії від Дрогобича полягатимуть у поданні судових позовів до Броницької сільської ради як від імені Дрогобицької міської ради, так і від Департаменту міського господарства та КП «Комбінат міського господарства». Він, зокрема, наголосив, що гідно з технічною документацією, сміттєзвалище розташоване на території Дрогобицького району, а не на території Броницької сільської ради. Таким чином сільська рада не мала законного права забороняти Дрогобичу користуватись сміттєзвалищем.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма своєю чергою наголосив, що основною метою дій Дрогобича є доведення сміттєзвалища до екологічно-безпечного стану, однак місцеві жителі Брониці унеможливлюють проведення рекультивації полігону.

«Якщо броничани і надалі не даватимуть такої можливості, то відповідальність за наслідки також нестимуть вони самі», — цитує Тараса Кучму прес-служба ДМР.

Як писав Львівський портал, головне сміттєзвалище Дрогобича заблокували місцеві жителі села Брониця, на території якого воно розташоване. Спочатку місцеві жителі вимагали ремонту дороги Нижанковичі-Стрий, а потім висунули вимогу не вивозити сміття з Дрогобича та Львова на цей полігон. Сьогодні біля в’їзду на сміттєзвалище чергують місцеві активісти, які не дають можливості заїхати на територію жодній техніці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *