ОСТАННІ НОВИНИ

Активісти пообіцяли зірвати концерт Ірини Білик у Львівській опері

Соломія Григор'єва

|

У Львові громадські активісти пообіцяли заблокувати концерт Ірини Білик, який запланований на 6 березня у Львівському театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької. Про це в коментарі Львівському порталу повідомив керівник Економічного бойкотного руху Олег Радик.

Причиною блокування концерту є те, що співачка відвідувала Крим і співала в Росії після окупації. Тому активісти вимагають публічного визнання співачкою Росії агресором.

«Якщо людина вважає себе українською громадянкою, а в нас – війна з Росією, то вона має сказати, чи вона вважає Росію окупантом, чи ні. Я не розумію, чому людина, яка заробляє ротом на життя, не може цього рота використати для висвітлення своєї позиції. Всі ці прикриття дітьми, киданнями кісток АТОшникам в останній момент для фотографії – це дурниці. Ми вимагаємо одної фрази: «Росія – окупант, Крим – окупований, Донбас і Луганськ – це українська земля, яка є під окупацією Росію». І тоді нехай поціновувачі її творчості дивляться на її виступ», – сказав Олег Радик.

Активісти також звинувачують у антиукраїнській позиції директор Оперного театру Василя Вовкуна.

«Якщо вона цього не скаже, то відповідальність буде не тільки на ній, а й на пану Вовкуну, керівнику Львівського оперного театру. Ми хочемо, щоб люди брали на себе громадянську відповідальність. Коли Ірина Білик сказала, що вона хоче, щоб Порошенко і Путін взялися за руки. Нам цікаво, чи її думна не змінилась. Якщо вона вважає, що Росія нам далі брат і друг, то ми зробим все можливе в межах чинного законодавства, щоб цей концерт не відбувся», – додав О. Радик.

Також за словами активістів, продюсер співачки висловив свою позицію, що вони відмовляються виконати ці вимоги.

Нагадаємо, що вперше активісти почали переговори з продюсером співачки 12 лютого. Пізніше Ірина Білик на своїй сторінці  у Facebook опублікувала пост про допомогу дітям АТОвців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *