ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановили електронне табло, яке рахує кількість покараних за злочини проти Євромайдану

Юлія Шпак

|

Вчора, 23 лютого,  у Львові активісти Громадського сектору Майдану Львова.встановили електронне табло, яке рахує кількість покараних за злочини проти Євромайдану.

 

«Учасники акції встановили на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку електронне табло, яке наочно демонструє, скільки осіб сьогодні покарані за злочини проти Майдану. Також на табло ведеться відлік днів, які минули з часу розстрілу Небесної Сотні. На сьогодні, з часу закінчення Революції Гідності минуло 1462 дні, покарано ж за цей час лише одного винного», – йдеться у повідомленні активістів.

Також активісти зачитали звернення до усіх гілок влади із вимогою пришвидшити розслідування злочинів, які були вчинені проти учасників Євромайдану та покарати злочинців. Під цим зверненням можуть підписатися усі охочі завдяки QR-коду, який розміщений на стенді.

«Чотири роки минуло. Гасло про непокаране зло досі актуальне. Можливо, спотворюються якісь спогади. Чи трохи притуплюється з часом біль. Але ми так само гостро потребуємо справедливості» – каже одна із активісток Наталка Куба.

Електронне табло-лічильник стоятиме у Львові кілька місяців. Згодом активісти планують перевезти його до Києва і встановити на Майдані Незалежності.

Фото: активісти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *