ОСТАННІ НОВИНИ

Лави Збройних Сил України поповнилися майже 130-ма молодшими спеціалістами

Юлія Шпак

|

Сьогодні, 24 лютого, в Національній академії сухопутних військ відбувся випуск вихованців одного з структурних підрозділів вишу – Військового коледжу сержантського складу. Разом зі своїми молодшими колегами на стройовому плацу вишикувалися близько 130 військовослужбовців, які, отримавши всебічні і ґрунтовні знання, вже найближчим часом приступлять до виконання своїх службових обов’язків  у військових частинах та підрозділах і стануть надійними помічниками офіцерського корпусу в розбудові вітчизняного війська. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Національної академії сухопутних військ.

Привітати винуватців свята з визначною у їхньому житті подією завітали керівництво Академії, рідні та близькі випускників, представники громадськості та духовенства.

Після напутніх слів вже колишніх командирів та викладачів розпочалася мить, до якої новоспечені молодші командири йшли впродовж останніх двох з половиною років – вручення дипломів про здобуття військового фаху.

Загалом, цього дня вдячно попрощалися з рідним навчальним закладом професійні сержанти, що здобули військовий освітній фах за дев’ятьма військово-обліковими спеціальностями, серед них молодші спеціалісти з ремонту та обслуговування автомобільної техніки, організації перевезень і управління на автомобільному транспорті, експлуатації інженерної техніки, забезпечення радіаційного та хімічного контролю, організації зберігання військового майна тощо.

Шестеро сьогоднішніх випускників Військового коледжу сержантського складу, зокрема, старший сержант Євген Мохтан, солдати Марія Божок, Ірина Гелетій, Оксана Русин, Ольга Тхоренко та Анна Панюхно закінчили навчання на відмінно та отримали дипломи з відзнакою.

Варто зазначити, що чимало нинішніх випускників пройшли горнило війни на Сході нашої держави, зокрема, учасниками проведення антитерористичної операції є сержант Андрій Івченко, старші солдати Петро Максіменко, Валерій Красун, Олександр Сівак, Артур Назаров, Андрій Жигайло. А старший сержант Євген Мохтан за мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

« Щиро дякую рідному коледжу та Академії за незабутні роки навчання. Для мене та моїх друзів назавжди в пам’яті залишаться імена офіцерів-викладачів та військових наставників, які вкладали у нас свої душу й досвід. Дякую підполковникам Богдану Гулею, Олександра Ємельянову, Андрію Кирилкову, Ігорю Кузику, майорам Володимиру Миколайчуку та Миколі Кучеру. Не можу також не згадати й працівників Збройних Сил України, зокрема Романа Витрикуша, Василя Деніса, Вадима Сорокіна, Наталію Тихоцьку та багатьох-багатьох інших»,- ділиться враженнями старший сержант Євген Мохтан.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *