ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд полегшив процедуру закупівлі продукції львівського «Електрону»

Юлія Шпак

|

Виробникам автобусів, трамваїв і тролейбусів, в тому числі львівському заводу «Електорон», полегшили участь у публічних закупівлях. Про це повідомив під час робочої поїздки у Львівську область Перший віце-прем’єр міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, передає прес-служба Львівської ОДА.

 

«Під час публічних закупівель замовники не могли попередньо оплатити транспорт, де строк поставки виходив за межі поточного бюджетного року. Це ускладнювало роботу виробників і зменшувало можливості для замовників, які хотіли б закупити новий транспорт. Тепер ми врегулювали цю норму, щоб підтримати національного виробника та сприяти оновленню транспорту умістах. Якщо купити для міст України 100 трамваїв та 50 автобусів чи навпаки, то 60% локалізації виробництва дозволяє повернути в місцеві бюджети мінімум 90 млн грн, – наголосив Степан Кубів.

За словами Степана Кубіва, раніше замовники могли здійснювати передоплату при закупівлях трамваїв, тролейбусів, автобусів, електробусів та інших транспортних засобів тільки у тому випадку, якщо вони будуть поставлені упродовж поточного бюджетного періоду. Постачальники, зазвичай, не могли виготовити замовлення вчасно, не могли бути впевнені у тому, як закінчиться закупівля і розпочати виготовлення продукції наперед.

Нагадаємо, у лютому 2017 року Уряд вже ухвалив рішення щодо збільшення обов’язкового авансового платежу за поставки тролейбусів, автобусів, електробусів та трамваїв до 70%, а також збільшив строки, за які виробник може поставити продукцію комунальному підприємству.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *