ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові засудили зловмисників, які хотіли підірвати залізницю

Юлія Шпак

|

Шевченківський районний суд Львова виніс обвинувальні вироки трьом членам «Добровольчого руху ОУН», які у серпні позаминулого року намагалися підірвати три ділянки міжнародних залізничних сполучень на Львівщині. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ у Львівській області.

 

Нагадаємо, що співробітники Управління СБУ у Львівській області затримали зловмисників 7 серпня 2016 року під час підготовки до теракту. Один з терористів намагався чинити опір, відкрив стрільбу та поранив співробітника СБ України.

Під час проведених обшуків (у Львові, а не районі АТО!) правоохоронці вилучили у затриманих цілий арсенал: гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, автомат Калашникова, пістолети Макарова, 10 одиниць бойової переробленої вогнепальної зброї, дві тисячі набоїв різного калібру, 19 гранат різного типу, два кілограми тротилу, близько 10 кілограм речовин, що є складовими для виготовлення вибухівки, електродетонатори, запали та ін.

Серед знайдених речей також знайшли літературу про методи партизанської війни, інструкції виготовлення саморобних вибухових пристроїв та способи підриву залізничного полотна. На комп’ютерах зловмисників виявили карти, де були відмічені місця дислокації військових частин, підрозділів правоохоронних органів та інші об’єкти, на яких зберігається військова техніка, зброя, боєприпаси, а також підприємства, де використовується промислова вибухівка.

Обвинувачені визнали свою провину та відповідно до рішення суду отримали п’ять, чотири та три роки позбавлення волі.

Минулого року двоє з членів угруповання були засуджені до п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *