ОСТАННІ НОВИНИ

У львівському електротранспорті з’явиться функція «квиток у контролера» і можливість компенсації вартості проїзду

Катерина Родак

|

Міська рада Львова сьогодні, 23 лютого, оприлюднила проект рішення виконкому про затвердження правил користування міським електричним транспортом Львова. Цей документ розробили ЛКП «Львівавтодор» спільно з ЛКП «Львівелектротранс».

Зокрема, у  правилах вказується, що в електротранспорті пасажир повинен обов’язково валідувати квиток: і паперовий, і в майбутньому – електронний.

Квиток у водія пасажир має купляти до початку поїздки. Аби придбати проїзний квиток, пасажир має заходити виключно через передні двері.

Якщо під час руху транспорт через несправність зупиняється, пасажир має право пересісти в інший транспорт зі старим квитком. Якщо транспортний засіб стоїть через несправність  більше, ніж півгодини, пасажир має право на компенсацію вартості проїзду. Якщо ж причина простою зовнішня (припарковане на колії авто, відсутність струму тощо), то вартість проїзду не компенсовується.

Контролери мають право перевіряти наявність квитків у пасажирів під час руху транспорту або коли транспорт перебуває на зупинці. Відмова надати пільгові посвідчення, небажання оплачувати проїзд, намагання уникнути штрафу пасажиром вважається злісною непокорою контролерові і тягне за собою цивільно-правову відповідальність. Натомість пасажир має право вимагати у контролера показати свій жетон.

Якщо контролер виявив когось без квитка, то такий пасажир має купити квиток за  тарифним планом «квиток у контролера», і сплатити штраф.

У цих правилах також вказуються права і обов’язки перевізника та водія, зокрема щодо забезпечення санітарного стану транспортних засобів, дотримання графіків руху, справності транспорту.

Водночас пасажирам забороняється возити з собою речовини з різким запахом, наркотики, громіздкий багаж та зброю. Не можна перебувати у транспорті в брудному одязі і везти багаж, який може когось або щось забруднити.

Ці правила поводження в електротранспорті Львова має ще затвердили виконавчий комітет Львівської міської ради.

Нагадаємо, нещодавно у львівських контролерів змінився графік роботи: тепер вони працюють до 23.30 год.  Також у контролерів з’явились нагрудні відеофіксатори. Під час здійснення контролю контролер має попереджати конфліктних пасажирів про здійснення відеозйомки.

Також Львівський портал повідомляв, що з квітня у Львові зросте вартість поїзду. Сьогодні вона становить 3 гривні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *