ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий відповів Синютці на закиди про шовінізм

Омелян Шевчук

|

Мер Львова Андрій Садовий відповів у Фейсбук губернатору Львівщини Олегу Синютці, який закинув львівській мерії антиукраїнські позиції щодо можливої купівлі нових автобусів із Білорусі, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами мера Львова чиновники знову безпідставно «кидають камінь» у бік Садового.

Дуже тішусь за наших урядовців і місцевих чиновників, які відвідують львівські підприємства, декларують їм підтримку і не забувають кинути камінь в бік Садового. Все за інструкцією. У мене лише два питання до представників Кабміну і ЛОДА: скільки продукції заводу «Електрон» закупили для потреб українських міст? І скільки продукції заводу «Електрон» закупили для потреб Львівської області?», – апелював Андрій Садовий.

Також він пригадав, що Львів придбав 85 одиниць нового транспорту виробництва «Електрон» на загальну суму понад 600 млн грн.

«В цьому році в плані: 151 одиниць нового транспорту (з них – 100 автобусів, 40 тролейбусів, 11 трамваїв). Будемо закуповувати на конкурентних умовах відповідно до чинного законодавства. Як львів’янин хочу, аби переміг «Електрон», – написав мер.

Раніше Львівський портал повідомляв, що на львівських дорогах протестували роботу великогабаритних білоруських автобусів МАЗ.

Як повідомив Сергій Бабак, заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, місто має чіткий намір придбати цього року 100 великих автобусів. Представники ЛК «АТП-1» та управління транспорту пропрацьовують усі пропозиції від українських і закордонних виробників.

Спроба міської влади Львова закуповувати автобуси іноземного виробника, нехтуючи львівським «Електроном» схожа на антиукраїнський шовінізм. Так відреагував Олег Синютка після ревізії виробничих потужностей «Електрону».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *