ОСТАННІ НОВИНИ

На Городоцькій встановлять пам’ятник бійцям Листопадового Чину

Юлія Шпак

|

У Львові буде оголошено конкурс з розробки проекту скульптурної композиції українським бійцям Листопадового Чину, який встановлять вул. Городоцькій, 40. Відповідне рішення сьогодні, 23 лютого, погодив виконавчий комітет Львівської міської ради, передає Львівський портал.

 

«Місце було вибрано на основі численних нарад і консультацій. Це є біля будинку давніх казарм герцога Фердинанда, які впродовж 160-ти років використовували військові відомства. Там тривали бої і цю споруду утримували Січові стрільці», – доповів Юліан Чаплінський, начальник управління архітектури ЛМР.

Як підкреслив заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, пропоноване рішення є стратегічно важливим для Львова.

Відповідно до прийнятого рішення, управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування надано функції замовника на організацію та проведення конкурсу з розробки проекту мистецько-архітектурної скульптурної композиції українським бійцям Листопадового Чину, яка буде встановлена на вул. Городоцькій, 40. Натомість департамент містобудування ЛМР має затвердити Програму, умови та склад журі конкурсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *