«Ви виграли автомобіль»: на Львівщині чоловіка «розвели» на 16 тисяч

Юлія Шпак

|

На Львівщині чоловік віддав 16 тисяч гривень за неіснуючий виграш. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

В Кам’янка-Бузький відділ поліції 20 лютого за допомогою звернувся 34-річний житель району. Чоловік повідомив, що на його телефон прийшло повідомлення про те, що він виграв автомобіль. Але для того, щоб його отримати, необхідно сплатити три відсотки від вартості виграшу. На радостях заявник перерахував кошти в сумі 16 тисяч гривень через платіжний термінал, проте згодом зрозумів, що його ошукали.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті, – до трьох років обмеження волі.

Наразі поліцейські встановлюють обставини події, а також причетних до злочину осіб.

Поліцейські вкотре нагадують, що ніхто не роздає цінних призів просто так, тим паче, якщо участі у розіграші ви не брали. Найкраще таке повідомлення проігнорувати і повідомити у поліцію про спробу шахрайства, адже організатори офіційних акцій не просять учасників перераховувати кошти за виграш.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *