ОСТАННІ НОВИНИ

У Спілці архітекторів запропонували кілька локацій для підземних паркінгів у Львові

Катерина Родак

|

Представники Львівської обласної організації Національної спілки архітекторів України запропонували Львівській міськраді кілька альтернативних варіантів будівництва підземних паркінгів у місті. Натомість архітектори  назвали зведення підземного паркінгу біля ЛНУ неможливим.

 

Так, аріхетектори вважають, що усі запропоновані ДП «Містопроект» під час громадських слухань варіанти розміщення паркінгу біля ЛНУ є неможливими для реалізації. Окрім того, представники Спілки архітекторів вважають, що дворівневий паркінг у цьому місці спричинить чимало проблем.

«Такий розмір робить його найменш доцільним оскільки, з висновків геологічних досліджень, без спеціальних засобів глибина проектованої підземної споруди повинна бути не нижче відмітки – 4,0 м. Отже, доцільно було б розглядати можливість або проектування однорівневого паркінгу, або ж паркінг у 3-5 рівнів, що загалом дозволить зменшити вартість 1 паркомісця в ньому та буде суттєвим ресурсом для зменшення транспортного навантаження на цю ділянку середмістя», – мовиться в заяві архітекторів.

Також у спілці архітекторів переконують, що суттєвою проблемою при реалізації цієї ідеї буде супротив громади, зокрема освітян.

Натомість у спілці вирішили запропонувати місту альтернативні місця для будівництва підземних паркінгів:

  • облаштування т.з. «пілотного проекту великої підземної автостоянки» у місці меморіалу воїнам радянської армії на вул. Стрийській із його демонтажем та впорядкуванням вхідного порталу до Парку Культури ім. Б. Хмельницького (після проведення коректної ексгумації досі наявних там захоронень).
  • реконструювати існуючий підземний паркінг перед готелем «Дністер», розглянувши також можливість в контексті цього проекту – продовження транспортної розв’язки підземним тунелем (проколом) крізь вул. Листопадового Чину на вул. Замкнену.
  • передбачити та реалізувати спорудження громадського наземного багаторівневого паркінгу на території військової частини на вул. Городоцькій.

Окрім того, архітектори пропонують опрацювати  реалізації муніципальних багаторівневих підземних паркінгів у нових районах Львова, де вже теж сформувались актуальні проблеми нестачі наземних паркомісць (на Сихові поруч з ринками «Шувар» та «Санта-барбара», в районі вул. Наукова-В.Великого поруч з «Новим ЦУМ-ом», вул. І.Мазепи-П.Орлика поруч з ринком «Тополя» тощо).

Додамо, що Монумент Слави у Львові незабаром почнуть демонтувати.

Нагадаємо, у Львові представили декілька варіантів розміщення паркінгу біля Львівського університету. Також там планують змінити курсування транспорту. Водночас освітяни виступили категорично проти реалізації цього проекту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *