ОСТАННІ НОВИНИ

У «Львівавтодорі» виявили фінансових порушень на більше ніж 4 мільйони

Єва Корнійчук

|

У ЛКП «Львівавтодор» виявили порушень на більше ніж 4 мільйони гривень. Такі висновки перевірок оприлюднила Державна аудиторська служба України.

 

Фахівці Західного офісу Держаудитслужби провели ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності ЛКП «Львівавтодор» і виявили фінансових порушень, що призвели до втрат, на суму 2,9 млн грн та порушень під час закупівель послуг на суму 1,3 млн грн.

«Зокрема, підприємство не проводило належної претензійно-позовної роботи щодо своїх боржників, пропустило строки позовної давності і, як наслідок, списало з обліку наявну дебіторську заборгованість. Через це втрачено понад мільйон гривень», – розповіли в Держаудитслужбі.

Понад 910 тис. грн підприємство витратило на офісне приміщення інженера технагляду за реконструкцією доріг та трамвайних колій по вул. Городоцькій, яку проводила підрядна організація ONUR Taahhut Tasimacilik Ve Ticaret Ltd STI. Однак у «Львівавтодорі» не змогли надати відповідних підтвердних документів, що може свідчити про безпідставне витрачання згаданих коштів.

Без достатнього законного обґрунтування підприємство витратило майже 817 тис. грн на виплату винагород працівникам, найнятим за цивільно-правовими договорами. Відповідно, до державних цільових фондів зайво сплачено 273 тис. грн страхових внесків. Крім того, аудитори виявили, що послуги, надані підприємству за цими договорами, мали систематичний характер та дублювали обов’язки штатних працівників.

Через завищення підрядними організаціями обсягів та вартості виконаних будівельних робіт Львівавтодор зайво витратив майже 737 тис. грн. Зокрема, підприємству ONUR Taahhut Tasimacilik Ve Ticaret Ltd STI зайво виплачено 582 тис. грн унаслідок завищення вартості реконструкції офісного приміщення інженера технагляду за будівництвом трамвайної колії до Сихівськогорайону м. Львова.

Також аудитори виявили, що Львівавтодор придбав за 1,3 млн грн низку послуг без проведення процедури закупівлі.

За результатами ревізії директорові підприємства надіслано обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень.

Матеріали ревізії передано Управлінню захисту економіки у Львівській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *