ОСТАННІ НОВИНИ

Кабмін підвищив пенсії військовослужбовцям

Омелян Шевчук

|

Кабінет міністрів ухвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям з 1 січня 2018 року в середньому на 1,5 тисячі гривень. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду 21 лютого.

 

Прем’єр пояснив, що дискусія про підвищення пенсій військовослужбовцям на законодавчому рівні розпочалася ще восени. Наразі дискусії щодо проекту закону ще тривають і можуть тривати ще місяць-два, а сам Гройсман обіцяв підвищити пенсії з 1 січня.

Таким чином урядовці знайшли компроміс – рішення, яке не потребує внесення змін у діюче законодавство, яке буде в силі до моменту напрацювання та ухвалення відповідного законопроекту.

“Я пам’ятаю, що обіцяв. Тож сьогодні ми приймаємо рішення про підвищення пенсій для військовослужбовців – у середньому на 1,5 тис. грн. Нарахування розпочнуться з сьогоднішнього дня”, – заявив Гройсман.

Міністр соцполітики Андрій Рева пояснив, що внаслідок нинішнього рішення Кабміну планується поетапне підвищення пенсій протягом двох років починаючи з січня 2018 року.

За його словами, зараз ця сума підвищення – на 1,5 тисячу гривень, а до кінця програми ця сума може подвоїтись.

Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *