ОСТАННІ НОВИНИ

Студенти та викладачі Львівської політехніки зможуть онлайн отримати оксфордський сертифікат за знання англійської мови

Катерина Родак

|

Викладачі та студенти Львівської політехніки можуть у режимі онлайн скласти тести на знання англійської мови і отримати міжнародний сертифікат від Оксфордського університету. Про це повідомляється на сайті університету.

 

Зокрема, у повідомленні на сайті вишу зазначається, що днями відбулося підписання угоди між ректором Національного університету “Львівська політехніка” професором Юрієм Бобалом та  офіційною представницею Oxford University Press у Східній Європі Анною Морріс.

«Це видавництво є складовою частиною знаменитого британського Оксфордського університету.  Відтак викладачі, аспіранти та студенти Львівської політехніки отримають змогу проводити он-лайн тестування на предмет  знання англійської мови, що буде підтверджено  відповідним міжнародним сертифікатом»,  – повідомили в Політехніці.

Як прокоментувала декан післядипломної освіти Інституту адміністрування та післядипломної освіти Мар’яна Захарчук,  особлива актуальність досягнутої домовленості полягає в тому, що чимало викладачів Львівської політехніки, котрі нині подають до Міносвіти документи на міжнародне підтвердження наукових звань доцента і професора, значно полегшать отримання означеного сертифікату.

«Водночас, якщо наші студенти та аспіранти матимуть бажання поїхати на стажування за кордон, то деякі європейські університети тепер вимагають для цього необхідного документу на підтвердження мовної компетенції. Й  таке тестування надасть їм таку змогу», – зазначила Мар’яна Захарчук.

Вона нагадала, що з 2011 року Політехніці діє Лінгвістично-мовний центр, де надаються послуги з опанування англійською, німецькою та польською мовами.

«До речі, слухачами наших мовних курсів, є не лише викладачі та студенти Львівської політехніки, котрі бажають удосконалити свої знання іноземних мов, але й всі охочі, звісно, якщо вони доведуть первинний рівень їх знання», – додала Мар’яна Захарчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *