ОСТАННІ НОВИНИ

В Академії сухопутних військ роздали нагороди учасникам бойових дій на території інших держав

Олександр Косик

|

В Національній академії сухопутних військ вшанували учасників бойових дій на території інших держав. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Академії.

 

Урочисті заходи розпочались на стройовому плацу навчального закладу із підняття Державного прапору України. Згодом із вітальним словом до всіх присутніх звернувся начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук. Він відзначив вагомий внесок учасників бойових дій у підготовку майбутніх офіцерів.

«Ми, військові, як ніхто інший, розуміємо, які страждання та випробування приносить війна. Серед нас чимало тих, хто з честю і гідністю їх витримали. Витримали завдяки вірності Військовій присязі, бойовому братерству», — наголосив він.

Згодом у присутності всього особового складу начальник Академії вручив високу державну нагороду випускнику нашого навчального закладу, а нині офіцеру Військового коледжу сержантського складу старшому лейтенантові Артуру Кирееву.

Як і багато інших випускників Академії, від самого початку бойових дій юнак перебував на фронті, де командував ротою 93-ї окремої механізованої бригади. Його підрозділ брав участь у боях біля Пісок та Авдіївки. У листопаді 2015 року у бою біля Водяного офіцер був важко поранений. Воїн мужньо переніс не одну операцію, і сьогодні він продовжує військову службу.

Указом Президента України № 403 від 5 грудня 2017 року за особистий внесок у зміцнення обороноздатності Української держави, мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України старшого лейтенанта Артура Киреева нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Також цього дня за значний внесок у розвиток обороноздатності нашої держави низку офіцерів та працівників ЗС України було нагороджено відзнаками начальника Генерального штабу — Головнокомандувача Збройних Сил України, командувача Сухопутних військ Збройних Сил України та начальника Національної академії сухопутних військ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *