ОСТАННІ НОВИНИ

На конкурс мікропроектів на Львівщині зареєстровано рекордну кількість заявок. Переможців оголосять у квітні

Соломія Головіна

|

На конкурс проектів місцевого розвитку цьогоріч зареєстровано рекордну кількість заявок – 2058. Водночас минулого року їх було 1300. Про це сьогодні, 15 лютого, під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, конкурс мікропроектів, на який з обласного бюджету спрямовано 105 млн грн, б’є всі рекорди:

«Подача заявок тривала з 11 грудня до 2 лютого 2018 року. Не очікували, що буде подана аж така кількість проектів: подано більше ніж 2 700 заявок, з них зареєстровано 2058».

Своєю чергою начальник відділу з питань реалізації проектів місцевого розвитку, міжнародної технічної допомоги та зовнішньоекономічних зв’язків ЛОР Іван Собко зазначив, що така велика кількість бажаючи взяти участь в конкурсі свідчить про те, що громади взяли ініціативу у свої руки і готові вкладати й свої кошти:

«Ми дуже раді, що громади області не чекають лише на те, що їм місцева, регіональна влади чи держава зробить капремонт в садочку чи школі, а самі беруть ініціативу в свої руки, залучаючи кошти спонсорів, фізичних осіб, обласної ради, і реалізовують ці гарні місцеві ініціативи…Всі наші очікування перевершилися, тому що 502 млн грн нині становить зведений бюджет всіх проектів. Нічого подібного нема в Україні. І це говорить про те, що цьому конкурсу довіряють люди, вони готові вкладати в нього свої гроші і спонсори також».

За його словами, освітяни вже другий рік поспіль лідирують в конкурсі і цього року вони також подали найбільше проектів – 645.

«Мені особисто найбільше подобається категорія «інші пріоритети». Він охоплює розвиткові проекти: це освітлення пішохідних переходів, облаштування місць відпочинку, громадських просторів, парків, скверів», – наголосив Іван Собко.

Власне, у цій категорії подано 349 проектів.

Окрім цього, у галузі охорони здоров’я подано 176 проектів, культури – 447, вуличного освітлення – 210, екологічні ініціативи – 21, заклади дошкільної освіти – 210.

Найбільше кількість проектів зареєстровано від Яворівського (191), Сокальського(144), Жовківського районів(103), найменше – від  Мостиського(16), Самбірського(32) та Турківського районів(40).

Відтак Іван Собко наголосив, що переможців очікують оголосити у квітні, а вже у травні громади зможуть приступити до реалізації ідей.

«Протягом місяця експерти оцінюватимуть ці проекти. Після цього зберемо конкурсну раду. Вкінці березня визначимо потенційних переможців…Дамо два тижні на проведення районних, міських, селищних сесій для проведення бюджетного співфінансування того, що декларувалося під час подачі мікропроектів. Надіюсь, до Великодня або ж тиждень опісля ми приймемо рішення щодо переможців. І, думаю, до кінця квітня буде видане розпорядження голови ЛОДА про скерування відповідних субвенцій на території. Тобто, з 1 травня переможці зможуть починати працювати, реалізовувати свої проекти», – додав він.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *