ОСТАННІ НОВИНИ

На адміністративних будівлях Львова не майорітимуть червоно-чорні прапори

Єва Корнійчук

|

Депутати Львова прийняли рішення вивішувати у місті під державних свят виключно жовто-блакитний прапор.

 

Як передає кореспондент Львівського порталу із сесійної зали, сьогодні у порядку денному засідання з’явилося дві ухвали, що стосуються регулювання вивішування у Львові червоно-чорних прапорів: одна – під авторством депутатки Мар’яни Батюк, а друга – авторства заступника міського голови Львова Андрія Москаленка.

Перш ніж приймати рішення стосовно цих ухвал голови депутатських фракцій понад годину радились із міським головою.

Так, ухвала Мар’яни Батюк стосувалась визначення дат, коли в місті вивішуватимуть червоно-чорні прапори. Також ухвалою визначався перелік адміністративних будівель, де мали би майоріти стяги, зокрема:

– вежа міської ради на пл. Ринок, 1.

– будівлі районних адміністрацій міської ради.

– щогла оглядового майданчика на Високому замку.

–  будівлі комунальних підприємств, установ та організацій на території Львова.

«За» цю ухвалу проголосувало лише 30 міських обранців,  відтак її не прийняли.

Натомість 48 міських обранців  віддали свої голоси «за» альтернативну ухвалу заступника міського голови Львова Андрія Москаленка. Під час презентації ухвали низка депутатів почали виражати своє обурення, і у сесійній залі трапилась чергова емоційна перепалка обранців з мером. Андрій Садовий апелював на домовленість, про яку йшла мова під час наради з головами фракцій і попросив депутатів її дотримуватись

Прийнята ухвала встановлює, що у пам’ятні дні, пов’язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби та вшануванням пам’яті борців за незалежність України у визначених місцях постійного вивішуватиметься виключно державний прапор України. Водночас рекомендовано червоно-чорні стяги використовувати під час проведення урочистих та пам’ятних заходів.

Ухвалою визначається 26 дат, під час яких у Львові використовуватиметься революційний прапор ОУН.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *