ОСТАННІ НОВИНИ

Заклади культури Львова збиратимуть кошти для підтримки родин політв’язнів Кремля

Соломія Головіна

|

Сьогодні, 14 лютого, відбулася зустріч представників різних культурних установ Львова із координатором ГО «Об’єднання родичів бранців Кремля», директора благодійного фонду «Родичі бранців Кремля» Ігорем Грибом. Відтак було домовлено про реалізацію низки мистецьких ініціатив, а також збору коштів на підтримку українців, які перебувають в тюрмах та СІЗО Росії за сфальсифікованими звинуваченнями. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Так, до цієї ініціативи вже долучилися музей «Територія терору», Львівський будинок органної та камерної музики, Львівський драматичний театр імені Лесі Українки, Львівський театр ляльок, театр мініатюр «І люди, і ляльки», культурно-мистецький центр «Супутник».

«Чисельність політбранців росте. Спершу це були люди здебільшого із Криму, але тепер їх географія розширилася. На жаль, всі ці чотири роки наша держава ніяким чином на ці виклики не реагувала. Родичі були вимушені самоорганізуватися і створили напередодні Нового року благодійний фонд», – зазначив Ігор Гриб, який є батьком Павла Гриба,  незаконно затриманого представниками ФСБ  у серпні 2017 року.

Директор музею «Територія Терору» Ольга Гончар додала, що заклад всіляко намагатиметься допомогти в інформуванні  львів’ян про долю співвітчизників, яких незаконно ув’язнили в тюрмах Росії:

«В нас вже була робоча зустріч, де ми обговорили, що можемо зробити. Зокрема, на території нашого музею та у школах буде марафон написання листів. Також долучимось до міжнародної акції підтримки політв’язнів Кремля і будемо показувати фільм про Олега Сенцова «Процес»…Окрім цього, плануємо зробити спеціальну виставку».

Також заклади культури Львова збираються організовувати збір коштів і благодійні покази вистав.

«Висока культура не повинна стояти осторонь таких болючих для суспільства тем. Ми готові долучитися в березні до цієї акцій: 7 та 10 березня під час концертів наших солістів буде можливість долучитися до збору коштів, на наших програмках будуть QR-коди із рахунками, також намагатимемося цільово зібрати гроші», – додав заступник директора  Будинку органної музикиТарас Демко.

Своєю чергою директор театру Лесі Українки Ольга Пужаковська зазначила: «Першою виставою, яку ми хочемо зробити благодійною, буде одна з найпопулярніших наших постановок під назвою  «Любов». Всі вилучені кошти передамо у благодійний фонд».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *