ОСТАННІ НОВИНИ

Вілла Люсія, на місці якої хотіли звести новобуд, стане архітектурною пам’яткою

Дарина Смеречанська

|

Будинок на вул. Свєнціцького, 16 (вілла Люсія) буде внесений до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

«Ми отримали лист-відповідь від Міністерства культури України та витяг з протоколу засідання експертної комісії з розгляду питань занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України. У них йдеться, що будинок на вул. Свенціцького, 16 буде занесений до Державного реєстру нерухомих пам’яток України», – розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

За його словами, звернення щодо внесення вище вказаного об’єкту культурної спадщини Львова до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, було надіслано ще в листопаді 2017 року.

Нагадаємо, минулого року відповідно до рішення експертної комісії з розгляду питань занесення об’єктів культурної спадщини до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, три об’єкти культурного спадщини Львова: будинок «Ломниця» (вул. Ак.Сахарова, 62а), монастирський комплекс Ордена Кармелітів босих (вул. Персенківка, 10 – вул. Стрийська, 45) та водогінна вежа у Стрийському парку (Стрийський парк, верхня тераса) також рекомендовано занести до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Як повідомляв Львівський портал, будинок на вул. Свєнціцького, 16  опинився під загрозою зникнення.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *