ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові продовжують «просувати» ідею фінансування приватних шкіл

Єва Корнійчук

|

На завтрашньому пленарному засідання сесії Львівської міськради розглядатиметься питання про надання фінансової допомоги приватним навчальним закладам Львова. Мова йде про Програму фінансової підтримки дошкільним та загальноосвітнім навчальним закладам Львова приватної форми власності на 2018 рік.

 

Як йдеться в інформаційній довідці до ухвали, «прийняття рішення щодо здобуття освіти у навчальних закладах приватної форми власності призводить до втрати права дитини на безкоштовне забезпечення підручниками, безоплатне харчування та безкоштовне наданнядокументів про освіту, оскільки держава жодним чином не фінансує ці навчальні заклади».

Відтак чиновники Львівської міськради прийняли рішення у 2018 році виступити з ініціативою фінансової підтримки приватних навчальних закладів.

Водночас частина з міських депутатів уже висловились проти такої ініціативи.

«Показово, що  проект ухвали – надавати фінансову допомогу приватним навчальним закладам (не конкретно дітям, а обраним приватним підприємствам чи ФОП), досі не пройшов процедуру обговорення з громадськістю та процедуру погодження із профільною депутатською комісією. Також управлінням освіти не надано жодних доказів ефективності й результативності такої Програми на прикладі 2017 року», – зазначив міський бранець Ігор Телішевський.

Нагадаємо, що програма підтримки приватних закладів навчання у Львові почала діяти минулого року. В управлінні освіти ЛМР під час прийняття програми казали, що виділені приватникам  кошти повинні бути спрямовані на бути придбання посібників, документів на освіту,  забезпечення безкоштовного харчування дітям учасників АТО  чи покращення матеріально-технічної бази. Водночас батьки учнів, що ходять до комунальних закладів почали нарікати, що в безкоштовних школах міста також є багато потреб, на вирішення яких необхідне чимале фінасування. Детальніше про ініціативу фінансування приватних шкіл Львівський портал писав у цій статті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *