ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові реставрують храм 18 століття

Катерина Родак

|

 

У Львові тривають роботи із реставрації храму св. Трійці (вул. Тершаківців, 1а). Як повідомили в управлінні охорони історичного середовища ЛМР, на реставраційні роботи церкви у 2018 році з міського бюджету виділили 1,5 млн грн.

У храмі довгий час протікав дах, і минулого року було прийняте рішення навести з ним лад.

«Підрядник пропонує райцинк, такий титановий цинк, думаю, ми на це погодимось, хоча буде здорожчання робіт, але наступних 100-150 років не треба буде повертатись до цих робіт. Дах, купол, роботи всередині – об’єм великий, орієнтовно 4 млн грн. Наразі маємо передбачено в бюджеті 1,5 млн грн, але динаміка по бюджету є хороша, тому за результатами півріччя будемо добавляти кошти на храми, і на цей зокрема», – зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Адміністратор храму отець Степан Кащук зазначає, що храм потребує повністю реставрації дзвіниці (перекриття покрівлі тощо), яка перебуває у дуже аварійно-складному стані, і загалом суттєвої фахової реставрації цілої будівлі.

«Реставрація нашого храму, першого студентського храму в Україні – це також великий внесок у збереження архітектури 18 століття. Ми повинні зберегти наш храм для українського народу і для наступних поколінь.

Варто наголосити, що наша церква належить до списку об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО. Тому її реставрація є надзвичайно важливою як для нашого міста, так і для цілої країни. Дякуючи владі міста, храм буде відреставровано. Ми дуже цінуємо ці зусилля», – наголосив о. Степан Кащук.

Додамо, що виконує  роботи підрядна організація ПП «Володар-Маркет».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *