ОСТАННІ НОВИНИ

Ти – або співак-колаборант, або українець, - фронтмен гурту «Мандри» у Львові

Соломія Головіна

|

Фронтмен гурту «Мандри» Сергій Фоменко розповів під час нинішньої прес-конференції у Львові про те, як на українській музиці позначилася війна. Він зауважив, що позиція деяких співаків, які сидять на двох стільцях і підтримують Росію, тепер не пройде: артистам нині доводиться обирати – бути колаборантом і підтримувати Росію чи все-таки залишатися українцем.

 

«Можливо, війна  зіграла навіть трохи позитивну роль не тільки в музиці, а й у наших душах. Тому що ми нарешті почали відчувати всю серйозність ситуації. До цього часу  наша незалежність, музика, життя були нібито так, як і має бути…Так, якщо говорити про музикантів, які пропагували або сповідували таку позицію «50х50», мовляв, ми ж довго з росіянами жили, то зараз це вже не просто. Ти або колаборант, або ти все-таки українець. І багато людей визначаються, чи бути їм українцями чи ні. Це дуже важливий момент війни. Ми нарешті стаємо самими собою», – зазначив він.

Водночас він додав, що під час війни з’явилося багато пісень, які в майбутньому будуть документами цієї сторінки нашої історії:

«З’явилося дуже багато нових пісень, зокрема, «Меч Арея» гурту «Тінь Сонця», «Добровольці» Олексія Бика, моя пісня – «Гради вогняні»… Багато людей створюють композиції, які будуть документами цього часу і згодом демонструватимуть це майбутнім поколінням».

Нагадаємо, нині під час прес-конференції фронтмен гурту «Мандри» презентував у Львові новий альбом «Час летить», який 3 березня матиме змогу почути львівська публіка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *