ОСТАННІ НОВИНИ

Гурт «Мандри» спрезентував у Львові свій новий альбом

Соломія Головіна

|

Фронтмен гурту «Мандри» Сергій Фоменко сьогодні, 13 лютого, під час прес-конференції у Львові презентував свій новий альбом під назвою «Час летить», який вийшов після кількарічного творчого затишшя. У новому альбомі переплелися пісні про війну і мирне життя. Вже 3 березня музиканти представлять його львівській публіці. Саме з міста Лева і розпочнеться ювілейний тур містами України і закордоном. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Додамо, що  альбом презентували для українських воїнів на Донбасі, а також під час камерного концерту для друзів у Києві. Але саме зі Львова починається великий тур Україною:  у театрі ім. М. Заньковецької 3 березня музиканти дадуть два концерти.

Як розповів фронтмен гурту «Мандри», протягом останніх кількох років було не до музики через ситуацію в країні:

«Десь 4  останні роки ми не працювали музично. Якось було не до музики. Я займався іншими справами, зокрема, був куратором міжнародної виставки «Майдан. Україна. Шлях до свободи», яка проходила в Німеччині, Британії, США…Вона показує Майдан очима митців. І мені було дуже важливо показати світові, що там було… Поміж цим я постійно їздив у АТО. Згодом  режисери Леонід Кантер та Іван Ясній запропонували допомогти їм зробити  тур фільму «Добровольці Божої Чоти» в Америці і Канаді. І я займався цим як промоутер… Трохи було не до музики і настрій теж був не зовсім музичний».

Однак, як додав Сергій Фоменко, протягом цього часу все-таки записувалися деякі пісні, їх, власне, і зібрали в новому альбомі.

«Між тим ми заїжджали в студію і час від часу записували якісь пісні. Їх і можна буде почути в цьому альбомі. Тобто, це альбом, в основі якого записані пісні з 2013 по 2017 роки. Він є унікальний, бо є підсумковою крапкою старої концепції гурту. І тут є паростки нового бачення того, якими стали «Мандри». Десь три-чотири роки тому ми змінили ставлення до нашої роботи. Тепер «Мандри»  – це більше культурна платформа.  Ми запрошуємо різних музикантів, з якими дружимо, сповідуємо спільну музичну і патріотичну філософію. Цей альбом унікальний тим, що тут дуже багато класних музикантів. Так, кавер на пісню «Чорна гора» записано із гуртом Vася Club, в кількох композиціях задіяна духова секція «The Вйо», а пісня «Коли упаде сніг» записана Президентським сифонічним оркестром під керівництвом Анатолія Молотая», до пісні «Гради вогняні» написав свої оркестровки композитор автор саундтреку до фільму «Сторожова застава». І це якраз нова концепція того, якими будуть нові «Мандри» і якими вони вже є», – розповів Сергій Фоменко.

Як пояснив фронтмен гурту, у альбомі відображено і події на Майдані, і війну, і мирну частину життя. Також він додав, що з новим альбомом збираються навідатися до Європи та США і Канади.

«Цей альбом є для мене певною епохою, крапкою та закриттям певного часу. Ми хочемо показати всю цю палітру – і війну, і Майдан, і мирну частину, і власні відчуття цього», – ділиться враженнями музикант.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *