ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вшанували пам'ять незламної патріотки Ольги Басараб

Дарина Смеречанська

|

Сьогодні, 12 лютого, на Янівському кладовищі вшанували пам’ять відомої громадської та політичної діячки, учасниці Української військової організації Ольги Басараб. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Представники влади і громадськість поклали квіти до могили видатної українки Ольги Басараб, опісля провели громадське віче.

“Світла постать Ольги Басараб завжди стоятиме серед героїв і героїнь у пантеоні історичної пам’яті українського народу. Від неї ми вчимося, як любити свій народ і свою Батьківщину. Ми черпаємо силу духу і прагнення до кращого життя. Вона загинула молодою жінкою, заради мрії жити у вільній країні. Сьогодні вона надихає новітніх героїв України, які зі зброєю у руках захищають нашу Батьківщину, і серед цих героїв чимало жінок.Такі герої як Ольга Басараб просто так не вмирають. Вони назавжди залишаються із нами в нашій пам’яті, в серцях вдячних нащадків”, – зазначила заступник голови-керівник апарату Львівської ОДА Маріанна Вільшинська.

Довідка

Ольга Басараб – українська громадська і політична діячка. Брала участь у роботі Української військової організації (УВО).

Була членом Головної управи філії Союзу Українок у Львові, активно співпрацювала з Українською Військовою Організацією, була зв’язковою полковника Євгена Коновальця.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *