ОСТАННІ НОВИНИ

Незрячі зможуть «побачити» пам’ятник Шевченку у Львові на дотик

Дарина Смеречанська

|

Сьогодні у Львові презентували адаптований для незрячих львів’ян макет пам’ятника Тарасові Шевченку. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

 

Так, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку відкрили макет – зменшену копію. Відтак ще один, вже третій об’єкт міста, став доступним для людей, які не бачать.

 

Вартість макету пам’ятника Т. Шевченкові – 200 тис. грн. Скульптори – брати Сухорські – Володимир і Андрій, вони робили основний пам’ятник та стелу. Форму виливали на скульптурній фабриці. Матеріал – бронза.

Це вже третій у Львові макет адаптований для незрячих львів’ян і гостей міста. Торік на пл. святого Юра відкрили бронзовий макет Святоюрського комплексу у мініатюрі. У 2016 році Львівський обласний осередок громадської організації «Українська спілка інвалідів – УСІ» започаткував у Львові ініціативу щодо створення макетів стародавніх архітектурних пам’яток. Першою адаптованою для незрячих львів’ян і гостей міста в межах проекту «Львів на долонях» стала споруда львівської Ратуші, розміщена поруч з оригіналом на пл. Ринок.

Також додамо, що наступним у планах є макет Оперного театру.

Макет пам’ятника Тарасові Шевченкові встановлено в рамках проведення реконструкції площі біля пам’ятника. Ремонт площі біля пам’ятника Т. Шевченкові здійснювався за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету у м. Львові. Титульним списком передбачалось 5 200 тис. грн. Замовником робіт була Галицька районна адміністрація. Проектні роботи та авторський нагляд: ФОП Лібич О.В. Будівельні роботи: ТзОВ «Теко Лімітед».

Фото: Oksana Potimko

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *