ОСТАННІ НОВИНИ

Безпритульні собаки Львова стають жертвами браконьєрських пасток

Катерина Родак

|

У ветеринарно-стерилізаційному центрі ЛКП «Лев» перебувають дві собаки, що потрапили у  браконьєрські пастки – сильці. Одному цуценяті сильце поранило шию, а другій собаці – лапу.

 

Як розповіла Львівському порталу волонтерка Юлія Радлінська, з початку цього року уже чотири безпритульні собаки потрапили у пастки, які браконьєри розставляють містом, щоб ловити зайців.

На фото – цуценя з порізаною сильцем шиєю 

«Дві собаки були  у Стрийському районі, одна –в районі Щурата і ще одна – на Левандівці. У Стрийському районі  була мама з 4-ма цуциками, в одного з яких було сильце на шиї. Цуцика вдалося виловити і  доставити в ЛКП «Лев», де його  прооперували і зняли сильце.  У мами цуценяти сильце на лапі, наразі вона  залишається на місці, бо дуже дика. Проте до кінця тижня плануємо і її виловити», – розповіла волонтерка.

Собаку з вулиці Щурата з сильцем на лапі волонтери забрали до ЛКП «Лев», де він проходить лікування. Ще один поранений чотирилапий живе на території одного з підприємств на Левандівці. Днями волонтери заберуть собаку, аби надати йому медичну допомогу.

Юлія Радлінська наголошує, що у кожному випадку волонтери писали заяви до поліції, а після медичного висновку від ЛКП «Лев» звернуться до Державної екологічної інспекції.

Додамо, що минулого року в Україні зросли штрафи за браконьєрство. Зокрема незаконний вилов зайців-русаків карається штрафом від 500 до 8 000 гривень.

Як відомо, минулої зими у львівських парках з’явився «рожевий сніг» – червонуваті сліди невідомої речовини. Першою версією походження рожевих слідів на снігу назвали отруйну речовину  ізоніазид, відтак господарів собак просили бути пильними. Проте згодом експертиза виявила у зразках «рожевого снігу» лише залишки червоних вин.

Довідка:

Сильце – дротяна або мотузяна петля, прикріплена до дерева або кілка, що використовують для вилову птахів та дрібної звірини.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *