ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові за шахрайство до восьми років тюрми можуть засудити адвокатку

Олександр Косик

|

У Львові судитимуть адвоката за шахрайство та схиляння до дачі хабара службовій особі. За вчинене юристці загрожує позбавлення волі на строк до восьми років. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

 

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області спільно зі слідчим управлінням поліції Львівщини та за процесуального керівництва обласної прокуратури викрили адвоката одного із юридичних об’єднань, яка займалася протиправною діяльністю.

Було встановлено, що 38-річна юристка вимагала 1500 доларів США у громадянина, щодо якого був складений протокол про адміністративне правопорушення за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Ці кошти начебто призначалися для судді за оскарження та скасування рішення суду першої інстанції про позбавлення чоловіка права керувати транспортними засобами та застосування штрафних санкцій.

Прокуратура Львівської області повідомила зловмисниці про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.4 ст.27, ч.2 ст.15 (замах на злочин), ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та ч.1 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене статтями, – позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *