ОСТАННІ НОВИНИ

Відкриття перинатального центру гальмує поставка медобладнання

Соломія Головіна

|

Відкриття Львівського перинатального центру планують у третій декаді березня. Про це сьогодні, 8 лютого, під час брифінгу повідомила заступник голови Львівської ОДА Ірина Гримак, передає з місця події кореспондент Львівського порталу.

 

Як вона пояснила, нині є можливість оглянути завершення будівельних робіт у медзакладі. Відкриття перинатального центру гальмує закупівля та доставка медобладння. Обладнання, яке планують закупити, обійдеться у 55 мільйонів гривень.

Водночас Ірина Гримак додала, що загальна кошторисна вартість об’єкту становить понад 240 мільйонів гривень.

Також вона розповіла, що буде проведений конкурс на посаду директора перинатального центру.

«Розробляється концепція подальшого реформування розвитку медицини у Львівській області. Наскільки мені відомо, у всіх медзакладах проведені конкурси під обрання керівника закладу, який буде працювати у форматі не головного лікаря, а директора підприємства», – зазначила вона.

«Зараз йде процедура поставки частини обладнання, ще потрібне інше обладнання згідно зі заявкою. Більшість сучасного обладнання є закордонного виробництва. Розраховуємо, що буде щонайменше 80% нової техніки. Тобто, це буде абсолютно нова установа», – розповіла директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Також директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА додала: «Ми очікуємо відкриття першої черги в кінці березня, коли буде вся доставка обладнання. Друга черга, тобто гінекологічний корпус, має бути завершений до кінця 2018 року, можливо, дещо зайдемо у 2019-ий».

Нагадаємо, Львівський портал писав, що відкриття Львівського перинатального центру щоразу відтерміновують. Нещодавно з’явилася інформація, що його відкриють лише наприкінці лютого, а до цього двері закладу обіцяли відчинити для породіль з початку нового року.

На початку 2017 року уряд виділив на реконструкцію перинатального 45 мільйонів. Також повідомлялося про те, що потрібно ще 50 мільйонів на обладнання. Згодом Володимир Гройсман пообіцяв, що із держбюджету додатково виділять кошти на це.

Згодом заступник голови Львівської облради Володимир Гірняк повідомив Львівському порталу, що у перинатальному центрі вже завершені будівельні роботи. Відкриття планується всередині березня.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *