ОСТАННІ НОВИНИ

Як у Львові вшанують пам'ять Героїв Небесної Сотні. Програма заходів

Вероніка Рой

|

Незабаром Україна вшановуватиме пам’ять Героїв Небесної Сотні. З цієї нагоди у Львові організували ряд заходів, присвячених борцям за волю України. Детальніше про ці події, сьогодні, 7 лютого, розповіли організатори, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами заступника міського голови Андрія Москаленка, з нагоди вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові проведуть близько 30 заходів.

«У Львові з 18 по 28 лютого будуть відбуватися визначні заходи, які будуть нести важливий характер, адже потрібно згадати про тих людей, які зробили важливу місію для нас з вами. Хотів би відзначити, що 20 лютого відбудеться акція «Свіча пам’яті». Ця акція відбудеться біля пам’ятника Тарасові Шевченку, де люди зможуть запалити лампадки в пам’ять про Героїв Небесної Сотні. Також 22 лютого о 15 годині ми плануємо відбудеться відкрита дискусія «Церква Майдану», бо церква відігравала важливу роль у цей період. Окрім цього, у місті будуть розміщенні сіті-лайти», – розповів він.

Окрім цього,18 лютого о 17 годині у культурно-освітньому центрі ім. О. Довженка також відбудеться культурно-мистецький захід, присвячений пам’яті Героїв Небесної Сотні. В заході візьме участь відомий львівський виконавець Віктор Винник. Вхід буде безкоштовним.

Як розповів заступник директора органної та камерної музики у Львові Тарас Демко, в органному залі також планується дві події, якими вшанують Героїв модерної нації.

«20 лютого в органному залі запланований концерт «Літургія», який присвячений пам’яті героїв Небесної Сотні у виконанні вокального ансамблю «Collegium Musicum». Цей самий концерт відбуться 28 лютого о 18 годині в музеї «Територія Терору», – додав він.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *