ОСТАННІ НОВИНИ

У Самборі через борги відключили воду торговому центру колишнього мера

Катерина Родак

|

У Самборі вже тиждень торговий центр «Літо» залишається без водопостачання. Таким чином у місті вирішили боротися із боржниками.

 

Торговий центр «Літо» відключили від постачання води 31 січня цього року. Як зазначив у коментарі Львівському порталу мер Самбора Юрій Гамар, на такі дії місто пішло через борги власника ТЦ.

«Там була суттєва заборгованість та інші порушення. Відповідно, вони були відключені від водопостачання. Ми ведемо боротьбу з боржниками, це повинно бути у правовому полі, тому винятків ні для кого немає», – зазначив він.

За даними Самбірського виробничого водопровідно-каналізаційного господарства, впродовж дев’яти місяців 2016 року власник торгового центру – ПМП «Ліля» – не здійснив жодної  оплати за послуги із водопостачання. У вересні кошти почали надходити, проте до січня 2018 року борги до кінця погашені не були. Таким чином комунальники 31 січня  відключили ТЦ «Літо» від водопостачання.

Зазначимо, що на території ТЦ працює кілька десятків підприємців-орендарів, серед яких є супермаркет із харчовими продуктами та заклади харчування, редакція «Самбірської газети», «Кредобанк» тощо.

ПМП «Ліля», за даними Youcontrol, належить родичці колишнього мера Самбора Тараса Копиляка Наталі  Кіт-Копиляк. Раніше серед власників фігурував сам екс-міський голова.

У коментарі Львівському порталу Тарас Копиляк розповів, що після відключення водопостачання підприємство його дружини погасило усі борги, а 1 лютого, переконує екс-мер, навіть внесло 10 тисяч гривень передоплати.

«У нас була заборгованість за поточний місяць, яка була  проплачені 31 січня. Тобто 31 ми закрили поточний місяць, а 1 лютого зробили передоплату», – сказав він Львівському порталу.

Станом на 7 грудня, за словами Тараса Копиляка, водопостачання у торговому центрі не відновлено. Воду для вбиралень та інших санітарних потреб возять з сусіднього села Ралівка у баках.

Тарас Копиляк також зазначив, що усі підприємства сьогодні працюють у звичному режимі, проте йде мова про закриття окремих магазинів та закладів.

«Можливо, що люди вийдуть на вулицю на протест», – анонсував він.

Нагадаємо, Тарас Копиляк був мером Самбора протягом 2010- 2015 років. Під час місцевих виборів 2015 року його обійшов опонент – колишній  вчитель фізкультури Юрій Гамар. Сам Тарас Копиляк після програних виборів зареєструвався у Центрі зайнятості як безробітній і отримав допомогу, що у 2016 році склала майже 57 тисяч гривень.

Фото:  Любомира Микитчака

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *