ОСТАННІ НОВИНИ

Ракета Falcon Heavy з Tesla успішно вилетіла у космос і перетнула орбіту Марсу

Катерина Родак

|

Керівник компанії Space X Ілон Маск успішно запустив нову ракету Falcon Heavy з Космічного центру Кеннеді у Флориді. Це гігантська ракета, вантажомісткість якої удвічі перевищує показники інших.

 

З цим дебютом Falcon Heavy прагне стати найбільш доступною ракетою носієм, пише ВВС.

70-метрова ракета розрахована на те, щоб вивести на навколоземну орбіту до 64 тонн вантажу. Однак для цієї експериментальної місії Маск вирішив використати свій старий спортивний автомобіль Tesla вишневого кольору. А на місце водія прив’язали манекена.

Напередодні Ілон Маск повідомив на брифінгу, що автомобіль віддалиться від Землі приблизно на 400 мільйонів кілометрів і буде летіти зі швидкістю 11 кілометрів на секунду.

Пізніше глава SpaceX Ілон Маск повідомив на конференції за підсумками пуску надвисокої потужності ракети Falcon Heavy, що її перша ступінь центрального сегмента не змогла приземлитися на плавучій платформі в Атлантичному океані, пише The Verge.

Станом на 8.00 год. за Києвом капсула із електромобілем Tesla перетнула орбіту Марса. Про це у мережі Twitter повідомив керівник компанії Space X Ілон Маск.

«Третє загоряння успішне. Перетнув орбіту Марса і продовжує рух до поясу астероїдів», – написав пан Маск.


Falcon Heavy – це три ракети Falcon 9, скріплені між собою, які вже давно використовує SpaceX. Але для конфігурації трьох ракет зробили низку модифікацій, зокрема зміцнили центральну ракету-носій.

27 двигунів Merlin здатні створювати тягу майже в 23 000 кілоньютонів, що вдвічі більше потужності ракети Delta IV Heavy компанії United Launch Alliance, основного конкурента SpaceX.

Фото: Spaceflight Now, Instagram Ілона Маска

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *