ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині працівники банку організували злочинну схему і розікрали більше мільйона

Дарина Смеречанська

|

У Львові викрили працівників банку, які організували схему привласнення коштів фінустанови. Так, зловмисники заволоділи 1,2 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі департаменту захисту економіки Нацполіції України.

 

У злочинній схемі були задіяні як службові особи банківської установи, так і керівник комерційної структури. На даний час обвинувальний акт скеровано до суду.

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області Національної поліції, слідчого управління поліції за процесуального керівництва прокуратури області викрили та припинили злочинну діяльність працівників банку, які організували схему привласнення коштів фінустанови.

Правоохоронці довели причетність до протиправної діяльності завідувача сектором операцій, двох підлеглих касирів одного з відділень банку, а також його клієнта – керівника комерційної структури.

Знаючи усі тонкощі обліку банком коштів, організували схему, яка протягом певного періоду дозволяла їм приховувати злочинні дії.

Так, банківські працівники через електронні термінали поповнювали картковий рахунок директора товариства. Щоб ніхто не міг помітити відсутність коштів, впродовж операційного дня касири нібито відміняли операції щодо перерахування грошей. Хоча фактичного повернення коштів не відбувалося, вони просто розподілялися між всіма фігурантами справи.

За такою «схемою» зловмисники привласнили 1,2 мільйона гривень банківських коштів.

Слідчі обласного управління поліції повідомили колишнім працівникам банку та керівнику товариства про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, а обвинувальний акт щодо учасників організованої злочинної групи скеровано на розгляд у Галицький районний суд міста Львова.

На даний час забезпечено відшкодування збитків у повному обсязі.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *