ОСТАННІ НОВИНИ

Через самовільні рубки дубів на Львівщині майстер лісогосподарства сяде на три роки у тюрму

Дарина Смеречанська

|

На Львівщині засуджено майстра лісогосподарства, з вини якого зрубали лісу на 370 тисяч. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУ НП у Львівські області.

Як з’ясувалося, протягом грудня 2014 року – березня 2015 року майстер майстерської дільниці районного лісогосподарства неналежно виконуючи свої службові обов’язки допустив у закріплених кварталах самовільні рубки 54 дерев породи дуб загальною кубомасоюу 112,16 м.кв. Вказане підтверджено відповідним актом комплексної ревізії виробничої та лісогосподарської діяльності.

Внаслідок протиправних дій охоронюваним державою інтересам та підприємству завдано збитків на суму у 370,9 тисяч гривень. Посадовцю було повідомлено про підозру за ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

За вироком суду майстру лісогосподарства призначено покарання – три роки позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов’язані з доглядом та охороною лісових угідь строком на два роки. Крім того, засуджений має сплатити штраф в дохід держави у розмірі 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4 250 гривень).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *