ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер учні п’яти львівський шкіл самостійно обирають, чим обідати

Соломія Григор'єва

|

У п’яти школах Львова запрацював проект для учнів молодших класів «Обід на вибір». Проект передбачає, що дитина разом з батьками обирає ті страви, які найбільше подобаються, що дає змогу уникнути великої кількості відходів, передає Львівський портал.

 

Відтак діти спільно зі своїми батьками можуть обирати серед страв, які пропонує шкільна їдальня, ті, котрі найбільше їм до смаку. Обирати страву можна на тиждень вперед, а меню перезатверджують кожні два тижні. На кожен день учням є доступні 2-3 страви на вибір.

Наразі цей проект працює у школах №4, 60, 53, 42 і 98, проте на цьому управління освіти Львівської міськради не планує зупинятись.

«Надалі ми будемо працювати з усіма львівськими школами. Поки не можемо сказати, коли це запрацює усюди. Можливо, і до кінця 2018 року», – сказала начальниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Зазначимо, що львівські школярі 1-4 класів мають безкоштовне харчування, яке обходиться місту у 12-14 грн.

«Питання не в тому, щоб дати дітям хороший обід, а питання в тому, щоб дитина мала ще й вибір. Зараз ми почали такий експеримент у 5 школах.  Вже бачимо, що дітям це подобається. Якщо раніше десь 40% дітей не хотіли їсти обід, то зараз на 100% все з’їдають. Можливість вибору себе позитивно зарекомендувала, діти задоволені. Це вигідно, зручно та корисно», – зазначив мер Львова Андрій Садовий.

У школі №53 навчається 540 учнів молодших класів і всі вони вже з листопада 2017 року харчуються за системою «Обід на вибір».

«Цей експеримент допоміг нам вирішити питання з харчуванням дітей. Учні початкової школи, вік яких від 6 до 10 років, є досить вибагливими. Тому той факт, що ми дали їм вибір, зробив свою справу: відходів майже немає, діти харчуються тим, щоб люблять», – розповіла директорка спеціалізованої школи І ступеня №53 Наталія Ворона.

Для того, щоб такий проект працював і в інших школах, потрібно бажання керівництва школи та узгодження цього процесу з постачальником.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *