ОСТАННІ НОВИНИ

Цілодобова охорона однієї школи «Муніципальною вартою» обійдеться місту у 330 тисяч гривень

Соломія Григор'єва

|

Незабаром мерія обере близько 10 львівських шкіл, які почнуть охороняти працівники ЛКП «Муніципальна варта». Кількість шкіл обумовлена чималою вартістю такої послуги. Про це сьогодні, 5 лютого, під час брифінгу розповів начальник управління безпеки міста Юрій Діль, передає кореспондент Львівського порталу.

 

У грудні 2017 року міською радою було прийнято ухвалу, згідно з якою працівники ЛКП «Муніципальна варта» забезпечуватимуть охорону комунальних об’єктів та навчальних закладів Львова.

На сьогодні «Муніципальна варта не охороняє жодного навчального закладу міста. Робоча група буде вирішувати, які школи першими будуть підпадати під охорону ЛКП.

«Ми вважаємо, що така охорона має забезпечуватися в денний період, коли в школі перебувають діти. Така охорона на рік школі коштуватиме біля 110 тисяч гривень, залежно від того, коли школа йде на канікули і скільки буде робочих днів. Якщо це має бути цілодобова охорона, то вартість становитиме десь 330 тисяч гривень на рік. Школу охоронятиме 4 охоронці, які мінятимуться кожних 4 дні», – розповів Юрій Діль.

Для початку виберуть 10-15 шкіл, але із знаходженням коштів в бюджетів їх кількість буде зростати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *