ОСТАННІ НОВИНИ

Прихильники Московського патріархату пікетували Львівську ОДА

Катерина Родак

|

Сьогодні, 5 лютого, до Львівської ОДА із протестом прийшли обурені пожежею у храмі Святого князя Володимира на Червоної Калини прихожани УПЦ Московського патріархату.  Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу із місця події.

 

Кілька десятків людей сьогодні близько 11 години зібралися під стінами та в холі Львівської ОДА. Вони заявили, що церкву  МП на Червоної Калини підпалили навмисно, а версію рятувальників про те, що вогонь  міг спалахнути через проводку, прихожани УПЦ МП відкидають.

До обурених прихильників московської церкви прийшли представники СБУ, проте конструктивного діалогу із службовцями не вийшло. Протестувальники почали звинувачути представників СБУ, а з ними й присутніх на пікеті журналістів в умисному знищенні Московського патріархату.

Також, за словами кореспондента Львівського порталу, агресивно налаштовані протестувальники шарпали руками журналістів та знімальну техніку. З їх уст линули лайка та нецензурні звинувачення у бік медіа. На прохання журналістів прокоментувати свою позицію та вимоги, прихильники МП відмовилися що-небудь говорити, мотивуючи це тим, що всі журналісти і влада виконують замовлення на знищення МП.

Одна із прихожан, яку вдалося вмовити на коментар, заявила, що вони зібралися на пікет, щоб попросити перестати знищувати церкву Московського патріархату. За її словами, версія про несправності у проводці вигадана навмисне, аби під її приводом знищити не лише приміщення церкви МП на Червоної Калини, але й саму церкву МП на Львівщині.

«Вони весь час нам погрожують, що вони спалять її далі. Мало, що випалили її зсередини, вони хочуть спалити її повністю. А ми не хочемо цього, ми вже стільки років там стоїмо. Ми своїми руками будували цю церкву. І нам взяли і спалили! Вони до нас в церкву бомбу заносили і батюшка її виніс – своїм життям ризикував. А тепер спалили церкву, а розказують про проводку, хоча в нас і електрики немає…Вони колись Ісуса Христа розіп’яли, а тепер і нас розіп’яти хочуть», – переконана пані Тетяна.

Як стало відомо пізніше, після акції протесту у Львівській ОДА прихожани згорілої церкви влаштували пікет у Львівській міській раді і під стінами Головного управління Нацполіції Львівщини, що на площі Гигоренка,3.

Фото – Варта1

Як відомо, дерев’яну церкву на Червоної Калини релігійна громада УПЦ (МП) звела без жодної документації на землекористування. Два тижні тому біля церкви відбулась акція протесту: активісти вимагали знесення незаконної церкви.

Пожежа у церкві трапилась в ніч на 3 лютого. ДСНС попередньою причиною загортання назвала коротке замикання у проводці. Остаточну причину пожежі встановить поліція,

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *