ОСТАННІ НОВИНИ

У аеропорту «Львів» запрацювала нова навігаційна система посадки

Дарина Смеречанська

|

У аеропорту «Львів» імені Данила Галицького 1 лютого офіційно запрацювала система посадки ІІ САТ ILS System. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі летовища.

 

Власне, вона дозволяє приймати літаки і за складних метеорологічних умов. Тепер посадку на аеродромі можна здійснювати з вертикальною видимістю від 30 метрів та горизонтальною – від 350 метрів. Система була встановлена ще у процесі реконструкції аеропорту до Євро-2012, але з різних причин не була введена в експлуатацію. ІІ САТ ILS System для летовища у Львові була затверджена Державіаслужбою ще 21 грудня.

«Завдяки тяжкій та злагодженій праці команди аеропорту впродовж півтора роки, за підтримки Міністерства інфраструктури, Державіаслужби, ОДА, ми це зробили!
Ми стали ще на крок вище у вдосконаленні нашої інфраструктури і готові обслуговувати більшу кількість рейсів з наявними меншими ризиками!», – заявила у цей день генеральний директор аеропорту «Львів» Тетяна Романовська.

Додамо, що 29 грудня аеропорт прийняв перший літак, який скористався новою системою посадки.

«Маємо сьогодні перший рейс AUI 035 з Києва до Львова, який використав II CAT ILS ICAO, яка допомагає літакам здійснювати посадки в умовах туману!
Дякую екіпажу авіакомпанії МАУ, Львівському РСП Украероруху за гарну роботу та гарну новину!», – повідомила керівник львівського летовища.

Вже 1 лютого набули чинності доповнення до збірника аеронавігаційної інформації України по аеродрому «Львів». В ньому опублікована вся необхідна інформація для виконання польотів за другою категорією ICAO (схеми заходів по ILS CAT II, карти місцевості та інше). Ноти, якими користувались до того, анульовані.
Таким чином, від сьогодні, усі екіпажі літаків можуть застосовувати цю систему, що означає для пасажирів значне зменшення перенесених та відмінених рейсів та збільшення задоволення від безпечних та надійних польотів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *