ОСТАННІ НОВИНИ

Перевізників Львова штрафуватимуть за курсування не за графіком та зобов’яжуть оновлювати парк

Катерина Родак

|

У Львові вводять штрафи для перевізників, що їздять не за графіком, не виїжджають на маршрути, порушують санітарні норми. Штрафні санкції почнуть діяти після проведення у Львові конкурсу на транспортні перевезення, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, сьогодні, 2 лютого, виконавчий комітет Львівської міськради погодив рішення «Про затвердження договору про організацію перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування у Львові». За словами керівника міського управління транспорту Олега Партики, за невипуск автобусів на маршрути, за порушення регулярності з перевізників стягуватимуть 200 неоподаткованих мінімумів (3400 гривень). Також штрафуватимуть і за менші порушення, на кшталт непозначення місць для інвалідів. За таке порушення перевізник сплачуватиме штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів (1700 грн).

Також перевізників зобов’яжуть купляти нові низькопідлогові автобуси.

«Також договір передбачає інвестиційні зобов’язання перевізника. Ми чітко розуміємо, що перевізник не буде сам купляти автобуси, оновлювати і ремонтувати їх, тому ми це передбачили у договорі. Це є капітальний ремонт існуючих автобусів, придбання вживаних низькопідлогових автобусів і купівля нових автобусів. Кожного року вони мають оновлювати парк на 10% протягом терміну дії договору», – розповів Олег Партика.

У новому договорі також  передбачено, що автобуси будуть їздити у “звичайному” режимі і один маршрут курсуватиме у режимі “експрес”. У договорі, що пропонувався на конкурс у 2016 році, був передбачений режим “маршрутного таксі”.

Додамо, що звичайний режим роботи транспорту передбачає похвилинний графік руху автобуса на кожній зупинці, де він проїжджає. Автобуси мають здійснювати зупинки лише у встановлених для цього місцях.

Олег Партика також анонсував, що конкурс на перевезення оголосять у найближчі два тижні.

Як відомо, сьогодні Львів обслуговує комунальний перевізник АТП №1, а також чотири приватні перевізники: «Міра і К», «Успіх БМ», «АТП-14630» та «Фіакр Львів». З ними АТП №1 має підписані тимчасові договори.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *