ОСТАННІ НОВИНИ

Через півроку величезне приміщення у центрі Львова піде з молотка?

Вероніка Рой

|

Львівське обласне радіо може залишитися без приміщення на вулиці Князя Романа, 6, оскільки через обмежене фінансування НСТУ його не зможуть утримувати. Про це вчора, 31 січня, повідомили під час публічної дискусії щодо реформ на ТРК «Львів», передає кореспондент Львівського порталу.

 

За словами директора Львівського обласного радіо Мирослави Лубкович, приміщення на вулиці Князя Романа, 6 здавала в оренду міська влада за 1 гривню.

«Місяць тому нашій технічній службі передзвонили і сказали, щоб потрібно скоро покинути приміщення, де знаходиться Львівське обласне радіо. Це приміщення є у комунальній власності і всі роки нам здавали його за 1 гривню. Ми зробили все для цього радіо, ми привели його до пуття, а тепер нам треба його покинути?», – зазначила вона.

У свою чергу, т.в.о. менеджера філії ПАТ НСТУ «Львівська регіональна дирекція» Наталія Степанова повідомила, що договір оренди на це приміщення спливає 8 серпня 2018 року.

«Приміщення на вулиці Князя Романа належить місцевій владі. Воно орендувалося компанією і продовжує орендуватися весь цей час. Договір оренди спливає 8 серпня… Так, дійсно, орендувалося приміщення за 1 гривню, але сплачували також і комунальні платежі. В рік ці комунальні платежі становлять 600 тисяч гривень. Але раніше компанія була бюджетною установою, і за законодавством місту дозволялося здавати це приміщення за одну гривню. Зараз, коли ми маємо інший статус, місто вже не може нам законодавчо здавати приміщення за таку символічну плату. І якщо нам піднімуть розцінки, то в межах того фінансування ми не зможемо його утримувати. Тому було прийнято рішення, що до початку серпня ми вивчаємо ситуацію, але якщо нам змінять умови, тоді потрібно буде «з’їхати». Тому що не буде можливості платити комерційну оренду», – пояснила вона.

Як повідомляв Львівський портал, конфлікт між звільненими працівниками ТРК «Львів» та новим керівництвом призвів до пікету медійниками приміщення телеканалу 25 січня 2018 року. Також 30 січня звільнені журналісти ТРК «Львів» та «Львівського радіо» пікетували Львівську обласну раду. Окрім цього, з трибуни сесії облради екс-працівники ТРК «Львів» виступили з вимогоюпризупинити дію закону «Про суспільне радіомовлення та ТБ», провести розслідування фінансової діяльності керівництва НСТУ та провести перевибори керівництва НСТУ. Також Львівський портал повідомляв, що звільнені працівники ТРК «Львів» отримали від нового керівництва каналу«листи щастя».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *