ОСТАННІ НОВИНИ

Ганна Гопко: «Польща скочується до шовіністичного диктату політики над історичною правдою»

Лаврентій Дубич

|

Народний депутат України, колова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко про ухвалений Сенатом Польщі закон про заборону «бандерівської ідеології»:

«Політизуючи історію – польські політики переходять червоні лінії в добросусідських відносинах з Україною, Литвою, Німеччиною і шкодять своїм інтересам, посилюючи додатково напругу на лінії Варшава-Тель-Авів, Варшава-Брюссель.

Чи треба нам нагадувати про концтабір в польському Явожно? Чи потрібно нам, українцям, вкотре згадати полякам про операцію Вісла чи Ризький договір? Чи коли Варшава разом з Москвою ділила Україну і як наслідок сама втрачала державність чи ставала жертвою поділу?

Ми пробачили і попросили пробачення. Це наша стратегія, благословенна ще видатним моральним авторитетом Папою Іонаном Павлом ІI. Ми дивимося в майбутнє, де політики на кістках чи могилах – не будують свої рейтинги, підлаштовуються під електорат.

Республіка Польща від локомотива та взірця демократії в Центрально-Східній Європі скочується до шовіністичного диктату політики над історичною правдою, селективно обираючи чутливі сторінки історії.

Хочу подякувати польським депутатам, хто не підтримав цей закон».

Нагадаємо, у ніч на четвер, 1 лютого, Сенат Польщі прийняв без поправок закон про Інститут національної пам’яті Польщі, який серед іншого передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *