ОСТАННІ НОВИНИ

На вісьмох учасників недільних сутичок під Львівським цирком склали протоколи за хуліганство

Катерина Родак

|

Після недільних сутичок під Львівським державним цирком на вісьмох учасників громадських організацій склали протоколи про адміністративні порушення. Про це у коментарі Львівському порталу повідомила речниця ГУ НП Львівщини Світлана Добровольська.

 

За словами Світлани Добровольської, учасників сутичок забрали у Галицький відділ поліції, встановили їх особи та склали на частину з них протоколи.

«На вісьмох чоловіків було складено адміністративні протоколи за статтею 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського – ред.) і ст. 173 (дрібне хуліганство -ред.) Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», – зазначила вона.

Додамо, що стаття 173  тягне за собою накладення штрафу від 51 до до 119 грн. Стаття 185 тягне накладення штрафу від 136 до 255 грн.

Інформацію про спецпризначенців, які були присутні під цирком у неділю, зокрема про їхню кількість, у поліції не розголошують.

«Ми такі речі не розголошуємо. Їх була достатня кількість, аби попередити і запобігти правопорушенням», – сказала Світлана Добровольська.

Нагадаємо, під час акції проти використання в цирку тварин у Львові правоохоронці затримали молодиків із забороненими предметами. Серед них – учасники організації «Екологічна платформа.Львів». Окрім того, під час акції біля цирку зібрались представники правих організацій із символікою «Азову» та інших угрупувань, які кидали димові шашки та вчинили сутички з еко-активістами та поліцією.

У «Екологічній платформі. Львів» заперечують свою причетність до застосування димових шашок та провокацій.

«Ми не блокували проведення вистави, ми хочемо проінформувати людей про те, що відбувається за лаштунками. Ми зробили інформаційні листівки, де описані різні методи дресури», – зазначила Львівському порталу активістка «Екологічної платформи.Львів» Марта Островська.

Водночас заборонені предмети (молотки, ножі, арматуру), які вилучили у представників «Екологічної платформи», поліція скерувала на експертизу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *