ОСТАННІ НОВИНИ

Екс-працівники ТРК «Львів» вимагають звільнення Аласанії

Соломія Головіна

|

Ведуча вечірньої аналітичної програми «Вечір у Львові» на ТРК «Львів» Ксенія Клим зачитала з трибуни Львівської облради вимоги працівників ЛОДТРК, які нині влаштували акцію під стінами облради. Про це з сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

За її словами під виглядом реорганізації та оптимізації, що триває вже кілька місяців у системі НСТУ, відбувається практично знищення колективу та регіонального мовлення.

«За задумом авторів реформи суспільного мовника в ефірі у регіоні залишаються лише ранкові розважальні програми «Добрий ранок», випуски новин, вечірня півгодинну «Тема дня». Все інше – непотріб, як і люди, які створювали ці програми», – зазначила Ксенія Клим.

Водночас вона додала, що вже закриті практично всі авторські програми «Львівського радіо».

За її словами, нині активно обговорюється можливість переселення студії радіо з того приміщення, де воно перебуває з часів свого заснування.

Як відомо, під скорочення підпадає понад 70 % працівників ЛОДТРК.

«Це така собі зачистка території. Аргумент простий – оптимізація бюджетного фінансування. При тому, що правління НСТУ справно отримує премії у розмірах від 173 до 230 тис. грн», – сказала Ксенія Клим.

Відтак вивільнені працівники ЛОДТРК закликали ЛОР стати на їхній захист і звернутися до Президента, ВР, Прем’єр-міністра з вимогою призупинити дію закону “Про суспільне радіомовлення та ТБ”, провести розслідування фінансової діяльності керівництва НСТУ, провести перевибори керівництва НСТУ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *